Verdens første teknologi til at gennemføre temperaturmåling i en mikrobølgeovn skal danne baggrund for en helt ny måde at anvende ovnen. Irritation over aldrig at kunne opvarme de indkøbte thai-boxes til en ordentlig temperatur og en generel undren over, hvor dårligt en mikrobølgeovn fungerer, blev startskuddet til to unge ph.d.-studerendes udvikling af en ny patenteret teknologi, Microweter Technology.
Teknologien anvendes første gang i et nyt produkt, Milkymeter, der netop er blevet lanceret på det danske marked. Det er et termometer, der måler temperaturen i en sutteflaske, når den opvarmes i mikrobølgeovnen, så forældrene ved, præcis hvornår den er klar. Vejen fra opfindelse til færdigt produkt har dog ikke været uden bump.
– I løbet af vores ingeniøruddannelse er vi hele tiden blevet opfordret til at tænke i anvendelse. Ved siden af den teoretiske undervisning har vi skullet bevise, at ting virkede i praksis med de udfordringer, som det giver. Uden den ballast, var vi aldrig kommet så langt, som vi er nu, siger Henrik Schneider, der er en af de to opfindere bag den nye teknologi.
Ideen til det første produkt, der anvender den nye teknologi, stammer da også fra Henrik Schneiders egne erfaringer som far til et spædbarn. Han oplevede, at det kunne være svært at varme sutteflasken op, uden at mælken blev hverken for varm eller kold.
– Elektronikken havde vi godt styr på qua vores uddannelse. Da vi præsenterede vores produktidé til andre nybagte forældre, vandt den gehør hos så mange, at vi følte os overbeviste om, at der var et marked. Men det har været en lang rejse at komme skridtet videre til at stifte en virksomhed og i dag stå med et færdigt produkt, fortæller Kristian Lindberg-Poulsen, der er den anden opfinder og medejer af virksomheden Senserna.
De to ingeniører var tidligt klar over, at de havde brug for hjælp fra eksperter og finansiering fra investorer for at kunne udvikle deres idé. Et Danish Tech Challenge-forløb for unge start-up virksomheder, som DTU og Industriens Fond står bag, gav det næste store skub. Her fik de to virksomhedsejere kontakt til mentorer og investorer. Forløbet sikrede dem både finansiering til den fortsatte udvikling af Microweter-teknologien, en professionel bestyrelse til deres virksomhed og kontakt til samarbejdspartnere, der i første omgang har hjulpet med design og produktion af sutteflasketermometeret.
Selvom deres første produkt kun lige er blevet lanceret, og planer om eksport til i første omgang andre europæiske lande er planlagt til slutningen af året, er Henrik Schneider og Kristian Lindberg-Poulsen allerede i fuld gang med deres næste udviklingsprojekt.
– Vores vision er at skabe en intelligent mikrobølgeovn, som kan sikre den perfekte opvarmning af et måltid. Vi håber at kunne gå i kompagniskab med en af de store producenter for at revolutionere den måde, vi i dag anvender mikroovnen. Der findes mere end 600 millioner mikrobølgeovne i husholdninger på verdensplan, så markedet er stort, fortæller Henrik Schneider.
Senserna har netop vundet et projekt for Københavns Kommune, der skal sikre en bedre madoplevelse hos ældre borgere, der dagligt får leveret mad til opvarmning.
Kontakt:
Henrik Schneider, mail: henrik@senserna.com, tlf: 29 82 11 64
Kristian Lindberg-Poulsen, mail: kristian@senserna.com, tlf: 27 42 00 30