Asiatiske bæredygtige energiløsninger giver også mening for danske kunder

EnerX 3000

RepComps leverandør, FSP, har for nyligt vist en række løsninger inden for solcelle-invertere og off-grid energi-backup løsninger under en stor energimesse i Indonesien. Og flere af de asiatiske ideer giver også god mening på et stadigt mere decentralt dansk energimarked

Meget tyder på, at vi i den vestlige del af verden er på vej mod et samfund, der i stigende grad er baseret på private og decentrale energiforsyningsløsninger. Og måske kan vi lære noget af de markeder, der hidtil ikke har været forsynet af en stabil og central energiforsyning som eksempelvis fjerntliggende samfund i Indonesien eller andre oversøiske lande? Hvis man ikke kan regne med en konsistent og tilstrækkelig energiforsyning, så kan det i mange tilfælde svare sig at være selvforsynende. Og faktisk er vi godt på vej i Danmark, hvor den installerede maksimaleffekt for solcelleanlæg nærmer sig 3,5GW.
Det var på Solartech 2024 i Indonesien, at FSP for nyligt kunne vise en række forsyningsløsninger, der bidrager til forsyningssikkerhed i scenarier, hvor man enten selv genererer sin energi eller vil kunne gå off-grid med en egen forsynings-backup. Et fællestræk er, at der fra RepComps leverandør, FSP, kommer flere meget kompakte, grønne og økonomisk fornuftige løsninger.
EnerX 2000, er et plug-and-play system med fleksible og alsidige konfigurationskombinationer af USB-C, PD- og USB-A ladeinterfaces og forsyningssokler i kendte internationale formater. Det er en nem og prisbillig løsning til energi-backup i private hjem eller mindre virksomheder. Parallelkobling af to EnerX 3000 moduler giver op til 6kW på output og sammen med EnerXPack 2500 kan man opnå en længere batteri backup-tid. EnerX 3000 har en ultrahurtig ladefunktion, som giver en effektiv opladning af batteri-backup’en, når der er energi nok på forsyningsnettet, og derved kan man konstruere sin egen alsidige og modulære stabile uafbrudte energiforsyning.
RepComp kan hjælpe med at konfigurere individuelle forsyningsløsninger baseret på FSP’s store program af off-grid og bæredygtige invertere og backup-moduler til de maksimaleffekter, som er nødvendige for hver enkelt applikation.