På et mobilt netværk, er det MSISDN som identificere en enhed under et opkald eller en data session. Det udføre den vigtige funktion der sikre en forbindelse mellem forskellige komponenter i et IoT netværk.
Når du foretager et opkald på din mobil, er der behov for en effektiv måde at forbinde dig og den du ringer til. Det samme gælder når to enheder skal skabe forbindelse til hinanden på et IoT netværk.
Det er her at MSISDN spiller en role. Det er et unikt nummer som identificerer et medlem på et netværk.
Længden af et MSISDN nummer variere. Dette afhænger af procedure bestemt af landets myndigheder ved voice og sms. I Danmark er et MSISDN nummer som regel på 10-14 tal inkl. landekoden 45.
MSISDN består oftest af følgende tre elementer:
- Landekode (CC – Country Code)
- National Destinations kode (NDC – National Destination Code) – ikke alle lande benytter dette
- Medlems nummer (SN – Subscriber Number): Denne del er unik for hvert nummer
I alle systemer eller netværk hvor flere enheder kommunikere, er der behov for en måde at identificere de forskellige enheder. MSISDN nummeret et en effektiv og global anerkendt metode, og derfor er dette den mest benyttede.
Med en M2M løsning gør MSISDN det muligt, at skelne mellem enheder. Dermed kan overvågning af enheder, samt at finde en eventuel defekt enhed gøres mere effektivt.
Større mængder af SIM-kort (MSISDN numre) kan være en udfordring. Det er derfor vigtigt at havde et system til rådighed, der kan håndtere dette. En dedikeret IoT platform, kan være med til at gøre det mere overskueligt at håndtere mange SIM-kort (MSISDN numre).
Ring på telefon eller skriv til os i dag, og hør mere om dine muligheder.