NACS kommer og Phoenix Contact er klar: AC ladekabler til 50 A og 80 A fås ved udgangen af 2024

Som specialist i e-mobility ladeteknologi vil Phoenix Contact ved udgangen af året tilbyde de første SAE-kompatible og UL-certificerede NACS ladekabler til AC-effekt op til 80 A.

Den nordamerikanske ladestandard (NACS) spiller en central rolle i elektrificeringen af transportsektoren og forbedring af ladeinfrastrukturen i Nordamerika. NACS AC ladekabler i Charx connect eco produktprogrammet overholder den nordamerikanske SAE J3400 standard til biler. Bilstandarden blev adopteret ved udgangen af 2023 og er baseret på design af det proprietære Tesla ladestik. Med UL 2251-certificeringen har NACS ladekablerne fra Phoenix Contact bestået alle sikkerhedsrelaterede UL-tests. For elektrisk sikkerhed er effektkontakterne i NACS ladestikkene udstyret med berøringsbeskyttelse, som lever op til IP2XB-kapslingsklasse efter UL-krav. Helstøbte plasthætter på effektkontakternes fremspringende stifter sikrer, at berøringsbeskyttelsen forbliver på plads permanent. Det forebygger elektriske ulykker forårsaget af utilsigtet berøring af effektkontakterne og øger samtidig fejlsikkerheden i NACS ladestationer. Den valgfrit integrerede temperatursensorteknologi til beskyttelse mod overophedning bidrager til en høj rådighed for NACS ladeinfrastruktur. Derudover beskytter ladestikkets komplette vandtæthed i længderetningen de strømførende dele.

AC ladestikkene er skræddersyede til montagekravene i NACS ladestationer. De fås enten med et 25 fod langt ikke-monteret kabel eller kan monteres efter kundens ønsker. Fra fleksible afisoleringslængder og trinvist snit til krympning eller komprimering ved hjælp af ultralydssvejseteknologi – med Charx connect eco NACS ladekablerne gør Phoenix Contact det muligt hurtigt at opsætte en standardkompatibel og sikker AC-ladeinfrastruktur i Nordamerika.

Mere om NACS ladekabler

Mere om Charx