Universel function block til bygningsautomation – Beckhoff Bus terminal

I/O-signaler forbindes decentralt til fieldbus-enheder eller centralt til controlleren. De tilgængelige leverandørspecifikke fieldbus-enheder med faste input/output-konfigurationer og design gør det ofte nødvendigt at bruge en hel gruppe af enheder med lignende funktioner. Denne komplekse signalindsamling resulterer i høje materiale-, installations-, design- og dokumentationsudgifter samt høje omkostninger til senere ændringer.

Beckhoff Busterminal er et åbent og fieldbusneutralt I/O-system bestående af elektroniske klemrækker. Hovedet på en elektronisk klemrække er buskobleren med interfacet til fieldbussen. Buskoblinger fås til alle førende fieldbussystemer. Med masterterminalerne er fieldbusfunktioner også tilgængelige i form af en standard busterminal.

Dette er især fordelagtigt for bussystemer, der er integreret som delsystemer i et overordnet system. Det betyder, at der kun kræves ét system til delsystemet og til det overordnede businterface. Masterterminalerne fås til følgende bygningsbussystemer: BACnet MSTP, KNX/EIB, DALI/DALI-2, DMX, MP-bus, M-bus, SMI, EnOcean, Modbus m.fl.

Læs mere her