Sternula, der er verdens første kommercielle satellitoperatør med fokus på en helt ny maritim kommunikationsteknologi, har netop modtaget 6,6 millioner kroner fra 21 nye investorer. Dermed har den danske opstartsvirksomhed nu fået yderligere midler til at udvikle og kommercialisere sit markedsledende satellitnetværk, der skal sikre bedre sikkerhed og navigation til søs. Innovationsfonden gik allerede sidste år ind og støttede et udviklingsprojekt, som Sternula leder, med 20 millioner kroner.
I 2019 stiftede iværksætter Lars Moltsen og telekomekspert Stefan Pielmeier virksomheden Sternula med idéen om at udvikle en ny satellitteknologi med såkaldt VHF Data Exchange System (VDES), der skal gøre det nemmere og billigere for lokale, maritime myndigheder at kommunikere med søfarende og dermed øge sikkerheden i verdens farvande.
Siden da er det gået stærkt, og nu gennemfører Sternula så en kapitalforhøjelse på 6,6 millioner kroner fra 21 private investorer. Det vækker glæde hos Innovationsfonden, der i 2020 støttede Sternula og forskningsprojektet MARIOT med 20 millioner kroner:
– Det er afgørende, at det danske samfund får mest mulig værdi ud af de penge, Innovationsfonden investerer i forskning og innovation. Det er en blåstempling af MARIOT-projektet, og dermed også Innovationsfondens investering, at det nu er lykkedes at tiltrække private investorer. Der er ingen tvivl om, at projektet vil skabe stor værdi for os alle, siger direktør for Innovationsfonden, Anne-Marie Levy Rasmussen.
De 21 private investorer består af både danske og udenlandske investorer, heriblandt stifter af Autorola-koncernen, Peter Grøftehauge, der samtidig er blevet valgt ind i selskabets bestyrelse:
– Sternula er et vildt spændende projekt. Hvis vi lykkes med at lægge den rigtige strategi, så kan det ende med at blive en meget stor virksomhed. De to stiftere er super-ambitiøse og har set en mulighed i markedet, som ingen andre endnu har udnyttet, fortæller Peter Grøftehauge, der efter investeringsrunden ejer mere end 18% af selskabet.
Ni af de nye investorer er desuden kommet igennem investornetværket CVX Ventures, hvoraf den maritime ekspert Bengt Sangberg og serieinvestor Anja Erichsen også får plads i Sternulas bestyrelse.
Den nye bestyrelse inkluderer derudover Martin Løbel, der kommer med en baggrund fra blandt andre Intel og Cibicom samt bestyrelsesformand Morten Lindblad, som tog Dataprocess på børsen i 2020, og Sternula-stifter Stefan Pielmeier.
Konkret skal den nye kapitalindsprøjtning bruges til at understøtte kommercialiseringen af Sternulas teknologi til maritime sikkerheds- og navigationstjenester. Derfor vil satellitoperatøren nu investere yderligere i rekruttering, salg og marketing.
Hos Sternula planlægger man en børsintroduktion i løbet af de næste par år, når virksomhedens VDES-teknologi efter planen gøres kommercielt tilgængelig på globalt plan fra 2023. Det vil være muligt for interesserede investorer at deltage i mindre kapitaludvidelser frem imod børsintroduktionen. Næste runde bliver til efteråret.
Find mere information om Sternula her