Adskillige stande på den netop afholdte EOT-messe i Herning viste danske produkter, der må betegnes som teknologiske gennembrud. Det gav virkelig kød på knoglen og en stærk tro på dansk elektronikindustris talent, som er i verdensklasse
Neocortec har opnået en vis succes med sin systemuafhængige mesh-arkitektur til IoT-systemer, men nu ser det ud til, at Neocortec sammen med opstartvirksomheden, Linkaiders, har skabt et helt nyt kæmpemarked. Hemmeligheden ligger i en forøgelse af rækkevidden mellem noderne i Neocortecs selvkonfigurerende IoT-netværk. Den er nu på rundt regnet et par kilometer – og det har man brug for… på Filippinerne.
– Røde Kors har omkring en million frivillige på Filippinerne, der ofte bliver ramt af naturkatastrofer. Så bryder infrastrukturen sammen, og det er svært at kortlægge behovet for hjælp. Danske Linkaiders har nu udviklet en håndholdt kommunikationsenhed, Reachi, til Røde Kors. Den er let at bruge, og man klikker sig bare igennem en menu for at fortælle, hvilken hjælp, der lokalt er brug for (evakuering, vand, mad, telte, medicin eller lignende, red.). Hver Reachi netopkobler sig mod andre håndholdte enheder, og pludselig er der et fungerende kommunikationsnetværk. I sidste ende vil et uplink videregive data til Røde Kors, som på kort tid kan kortlægge nødhjælpsbehovet og sørge for et hurtigt redningsarbejde. Det er virkelig et effektivt redningsværktøj, vurderer Neocortecs Thomas Steen Halkier.
Men Neocortec var langt fra alene om at have åbnet døren til Aladdins Hule. EOT var hjemsted for adskillige danske innovative produkter. Læs hele rapporten fra messen i Aktuel Elektronik nr. 14/2017, som udkommer 24. november.