En ny aftale mellem Hans Følsgaard A/S og Fibia er resultatet af tre måneders pragmatiske forhandlinger. Det har nu ført til et udvidet leveranceomfang af fiberløsninger fra Følsgaard, der garanterer Fibia fiberoptiske produkter langt ud i fremtiden med en veldefineret kvalitet og en kontraktlig roadmap, som følger den teknologiske udvikling

– Vi oplever en meget stor efterspørgsel fra alle dele af det danske samfund. Industri, kommercielle områder samt både boligforeninger og private hjem vil have fiber til dørtrinnet, så vi har arbejde til nogle år endnu, før markedet bliver mættet. Senest har hele situationen om covid-19 skabt et behov for flere hjemmearbejdspladser, der igen får kravet om øget bredbåndskapacitet til at stige, siger Michael Bauer, der er Supply-Chain Manager hos Fibia.
Det billede underbygger Claus Rønne fra Hans Følsgaard A/S’ Telecom-division. Han konstaterer, at behovet for kapacitet fordobles hver ottende måned, og det afspejles i de mængder af rør, fiberkabler samt test- og installationsudstyr, Følsgaard leverer. Og virksomhedens markant øgede indsats inden for fiberoptiske kommunikationsprodukter og –løsninger er en medvirkende årsag til, at Fibia nu har indgået en aftale med Hans Følsgaard, hvor sidstnævnte bliver ”dual-source” leverandør
– Fibias historik er baseret på et samarbejde mellem de sjællandske og jyske SEAS-NVE- og NRGi-selskaber. SEAS-NVE har netop skiftet navn til Andel, mens NRGi fortsat arbejder under dét navn. Fibia blev oprettet i 2015 som et fusioneret selskab under Andel/NRGi, og navnet er da også en sammentrækning af ”FIBer-I-Alliance”, fortæller Micheal Bauer.
Da Hans Følsgaard A/S i årtier har haft foden inden for hos landets el-forsyningsselskaber, har det naturligvis været en kærkommen lejlighed til at udvide forretningen ved også at kunne levere føringer og fiberkabler til kommunikationssegmentet.
Ifølge Sandie Petersen fra Fibia ønsker virksomheden en såkaldt ”ren infrastruktur”. Moderselskaberne, Andel og NRGi, betjener i forvejen langt over en million kunder og har et tocifret antal tusinde kilometer kabler og føringer landet over. Med det omfang kan man ikke nøjes med én leverandør, da det ville kunne skabe monopollignende forhold – og konkurrence er altid godt. Derfor opererer Fibia med en dual-source politik, så der er mindst to leverandører, som man entrerer med under faste kontraktlige aftaler. Og med den rene infrastruktur vil rør og fiberkabler følge hinanden, så der ikke opstår uldne entreprisegrænser, hvor man ellers kunne risikere, at leverandørerne ville løbe fra ansvaret, hvis noget skulle gå galt – eller komponenter ikke passe sammen.