Industriens fremtid ligger i de intelligente netværk og applikationer med AI i praksis. De digital økosystemer giver samarbejde i virksomheder på tværs af platforme mulig med sikker dataudveksling og en fælles innovationsbasis. Det er væsentligt i morgendagens Europa, hvor GDPR- og NIST2-regulativer ellers godt kan være en udfordring for mange virksomheder.
Det er der vigtigt at opleve, hvordan de digitale økosystemer fungerer i praksis både på standene og på den såkaldte Digital Transformation Conference Stage, der er den nye videns platform på Hannover Messe, hvor virksomheder som Accenture, Aleph Alpha, Altair, Autodesk, AWS, Capgemini, DELL, Google Cloud, Ericsson, Hexagon, Formlabs, HPE, Microsoft, PTC og SAP demonstrerer deres modeller og løsninger.
Tiltræknings kraften i såvel Digital Transformation Stage som hele udstillingsområdet for Digital Ecosystems er af vital betydning for de virksomheder, der kigger i retning af Industri 4.0 – som reelt er på vej til at blive Industri 5.0, uden at det dog er et skarpt defineret begreb. Ikke desto mindre er netværksopkobling af maskiner, fabrikker og systemer via IIoT og trådløse teknologier som 5G, LoRaWAN og/eller NB-IoT grundlaget for en række konkurrenceprægede processer og nye forretningsmodeller. Sammen med AI og machine-learning er det områder, hvor danske virksomheder står meget stærkt og har et stort udviklingspotentiale godt underbygget af amerikanske grundlæggende udbud af big data, dataanalyser og cloud-computing, der også indgår i Digital Ecosystems udstillingen. Det er alt sammen værktøjer til monitering af produktionsprocesser, detektering af anormaliteter og dermed også vejen til pålidelige forebyggende vedligeholdsprogrammer.
De digitale tvillinger (digital twins – virtuelle modeller af produktionsfaciliteter eller -processer, der er forbundet til deres fysiske modstykker i real-time for effektiv simulering og optimering, før udførelse af faktiske ændringer) giver effektivitet og konkurrenceevne et betydeligt løft og minimerer udgifter. Samlet øger det også bæredygtigheden af de fleste produktionsprocesser.
En revolution under opsejling i industrien er den såkaldte ”additive produktion” (AM), som på mange måder fuldstændigt ændrer billedet af, hvordan man kan producere emner i fremtidens industri. AM er en vej til fleksibilitet og effektivitet, og det letter også fremstilling af kundespecifikke og innovative produkter. Udstillere inden for additiv produktion vil være til stede på HANNOVER MESSE i stort omfang, og AM udgør i sig selv et tigerspring fremad inden for den logistiske udvikling af industriens supply chain.
Digital Ecosystems inkluderer en gruppeudstilling – Industrial Security Circus – der er dedikeret til det stadigt mere kritiske spørgsmål om cyber sikkerhed. Cyberangreb ses i dag som én af de største forretningsrisici globalt og i det hele taget. Man kan se en lang række tekniske løsninger til beskyttelse af virksomheder og IP (intellectual Property) på denne gruppeudstilling.
Hannover Messe
Hannover Messe er verdens førende messe for industrien. Hovedtemaet er “Industrial Transformation”, som samler udstillere fra de mekaniske og elektriske industrisegmenter, de digitale industrier samt energisektoren med en række løsninger til fremtidens produktionsmetoder og energiforsyning. Nøgleområder for 2025 Smart Manufacturing, Digital Ecosystems Energy for Industry, Compressed Air & Vacuum Technology, Engineered Parts & Solutions, Future Hub og International Trade & Investment. Et konferenceprogram med rundt regnet 1.600 talere fuldender programmet. Messen bliver afholdt i Hannover, Tyskland mellem 31. marts og 4. april, 2025 med Canada som partnerland.
Gratis adgang for danske fagfolk på messen
Som dansk fagperson kan man få gratis adgang til HANNOVER MESSE. Man skal blot henvende sig og bestille det ønskede antal billetter hos Strauss & Partnere på mail-adressen info@HF-denmark.com.
For danske udstillere og besøgende:
Strauss & Partnere
info@HF-denmark.com