Onsdag den 5. marts 2025 bliver en begivenhedsrig dag for medlemmer af Dansk Robot Netværk (DIRA). Dagen begynder med et inspirerende virksomhedsbesøg hos Velux i Østbirk og afsluttes med det årlige årsmøde. Årsmødet er en vigtig begivenhed i netværkets kalender, hvor medlemmer ikke blot får indsigt i netværkets aktiviteter, men også får en stemme i valget til bestyrelsen.
Fem pladser står på spil, og både velkendte ansigter og nye kandidater er klar til at træde ind og forme DIRA’s fremtid. DIRA’s bestyrelse er afgørende for netværkets arbejde med at fremme vidensdeling og samarbejde på tværs af industrien. Det er her, strategiske beslutninger træffes, og retningen for netværkets aktiviteter fastlægges. Derfor er valget en vigtig del af årsmødet – og en mulighed for medlemmerne til at præge, hvem der skal repræsentere deres interesser.
I år er der altså fem pladser på valg i bestyrelsen – tre medlemmer af bestyrelsen genopstiller og to nye kandidater stiller op. Nedenforr kan man møde både de velkendte bestyrelsesmedlemmer og de nye kandidater, der fortæller om sig selv og deres drivkraft og motivation for at være en del af DIRA’s bestyrelse.
Før selve årsmødet inviteres medlemmerne til et eksklusivt virksomhedsbesøg hos Velux i Østbirk fra kl. 12.00-15.00. Her får deltagerne mulighed for at opleve en af Danmarks mest innovative virksomheder, der siden 1941 har leveret løsninger, der bringer dagslys og frisk luft ind i bygninger verden over.
Man kan tilmelde sig virksomhedshedsbesøget her – og DIRA’s årsmøde her
De genopstillende medlemmer er:
Michael Nielsen, bestyrelsesleder i DIRA, direktør, Beckhoff Automation aps:
– Jeg har været i automationsbranchen siden 1994, hvor jeg har arbejdet hos Danisco, Lego og Omron. De sidste 13 år har jeg været hos Beckhoff Automation. Som bestyrelsesmedlem vil jeg bidrage til DIRA’s arbejde med at synliggøre robotteknologi og automatisering på det danske marked. Det er væsentligt, at vi er med til at vidensdele og rådgive dansk industri til at udnytte brugen af automation og robotteknologi.
Brian Duus, Director, Global Manufacturing Safety, LEGO System A/S:
– Som slutbruger og integrator af robotteknologi, har vi hos LEGO System A/S stor interesse i at være på forkant med den teknologiske udvikling, men samtidig sikre vores produktion imod unødig kompleksitet. Med 30 års erfaring fra industrien blandt andet som tidligere vedligeholdelseschef, samt i min nuværende rolle inden for udvikling og maskinbygning, er det mit klare mål at sikre at løsninger er simple og med slutbrugerne i fokus. Jeg vil arbejde for at kendskab, udbredelse og anvendelse af robot teknologi, samt sikre fokus på at de nødvendige kompetencer og medarbejdere er tilgængelig til at drifte de nye teknologier. Automatisering er en klar forudsætning for at bevare Danmarks konkurrence evne i fremtiden.
Kasper Hallenborg, Institutleder, Syddansk Universitet (Mærsk Mc-Kinney Møller Inst):
– Jeg har en kandidat- samt ph.d.-grad i Software Engineering, og jeg har arbejdet i den akademiske verden i mere end 13 år. Jeg har fungeret som institutleder på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet v. Syddansk Universitet siden 2014, og har blandt andet været med til at etablere SDU’s I4.0Lab, hvor mulighederne for tværfagligt samarbejde omkring automatisering og robotteknologi vil være afgørende for konkurrenceevnen i dansk industri fremover.
De nye kandidater er:
Milad Jami, Head of Global Robotics & Tech Innovation, Novo Nordisk:
– Jeg er uddannet i Robotteknologi fra SDU og har siden 2015 arbejdet hos Novo Nordisk i forskellige roller omkring robotteknologi. Jeg arbejdede som robotprocesingeniør i produktionen, senere som teknisk leder i udviklingen, og i dag leder jeg det globale robotteam hos Novo Nordisk. Jeg er passioneret omkring teknologi og tror stærkt på styrken i robotteknologiens økosystem i Danmark. Jeg tror på, at vi sammen kan gøre store ting og løfte robotdomænet i Danmark endnu mere.
Flemming Møller Hansen, Head of EL/PCBA Supply Chain & Supply Chain Development, Kamstrup:
– Med over 13 års erfaring inden for forsyningskæde og avanceret produktion hos Kamstrup A/S, har jeg opbygget en solid forståelse for, hvordan automatisering og effektive processer kan skabe lønsomhed og ensartet kvalitet. I min nuværende rolle driver og videreudvikler jeg en komplet supply chain med fokus på fremstillingskoncepter, tværorganisatoriske forandringsprojekter inden for bæredygtighed, produktomkostninger, udvikling af nye produktionsteknologier samt implementering af best practices. Jeg mener, at DIRA er det rette forum for producerende virksomheder, der ønsker at løfte deres teknologiske formåen. Jeg ønsker at bidrage til dette gennem vidensdeling og de erfaringer, jeg har opbygget gennem de produktionstekniske løsninger, vi har implementeret i min egen virksomhed.